19 грудня 2022 р.

Марія Матіос.

 19 грудня день народження Марії Матіос - відомої української письменниці, прозаїка і поетеси, публіцистки, лауреатки Шевченківської і багатьох інших премій, народної депутатки України двох скликань. Марія Матіос - авторка кількох поетичних збірок, але найбільшу популярність їй принесли прозові твори, перекладені багатьма мовами. Національний бестселер - роман Марії Матіос "Солодка Даруся" було визнано найкращою книгою першого 15-річчя Незалежності, яка найбільше вплинула на українців. Саме з цією книжкою Марія Матіос стала лауреаткою Шевченківської премії. Це приголомшлива розповідь про нещадні жорна історії, невитравлюване людське зло і незнищенне добро водночас.
Марія Матіос - трикратна переможниця конкурсу "Книжка року": у 2005 р. - "Солодка Даруся", у 2008 р. - "Майже ніколи не навпаки", у 2019 р. - "Букова земля". "У мене багато книжок, вони всі різні, але їх об’єднує те, що я люблю історію в людині й людину в історії. Мене цікавить, як людина поводить себе у пастці, як обирає свою дорогу, цікавить мотивація вчинків, поведінки.", - Марія Матіос.
Книги цієї авторки є у фонді нашої бібліотеки, приходьте, вибирайте, знайомтесь з творчістю чи перечитайте твори Марії Матіос.