2 грудня 2022 р.

Це Цікаво! Із фонду нашої бібліотеки.

 Пол Каланіті "Коли подих стає повітрям"
Пол Каланіті – молодий і талановитий американський нейрохірург, життя якого обірвала страшна недуга. Автор написав цю книгу як спробу розповісти про те, що переживають люди, коли чують невтішний вирок. Рак перевертає їхній світ, і йому абсолютно байдуже, що ти, наприклад, успішний нейрохірург з планами та мріями.
Пол Каланіті боровся за життя людей, але ніяк не очікував, що в його 36 років виявлять страшну хворобу! Рак легенів в четвертій стадії. Перша частина книги присвячена спогадам автора про його дитинство, студентські роки і роздуми про вибір професії. Це філософські міркування про те, в чому полягає сенс життя. Друга частина –  “знайомство” зі своїм діагнозом. Після важкої боротьби з раком хвороба відступає, Пол повертається до своєї лікарської практики, та згодом хвороба повернулася з новою силою, висмоктуючи життя з молодого чоловіка. Дописувала книгу дружина Пола, тому процитую її зворушливі слова: «За кілька тижнів до його смерті, лежачи на ліжку вдома, я запитала в нього: “Ти можеш нормально дихати, коли моя голова лежить ось так в тебе на грудях?” Він відповів: “Я тільки так і вмію дихати”.                                                                       
Історія зображує нам мужність та жагу до життя. Не кожен має таку силу, як головний герой. Книга надзвичайно корисна, її варто прочитати, щоб розуміти краще цінність життя.
#Це_цікаво #Із_фонду_нашої_бібліотеки #Бібліотека_рекомендує