21 серпня 2020 р.

Про Україну та українців: книги до Дня Незалежності.

Незабаром найголовніше свято кожного свідомого українця – День Незалежності України. Безліч книг присвячено Україні: її історії, сучасності, культурі та мистецтву, політиці, традиціям тощо. Для всіх, хто цікавиться Україною та хоче дізнатися ще більше про цю державу, ми зробили добірку книг, які варто прочитати напередодні 29-ї річниці Незалежності України.
Любіть Україну! Читайте українське! 

 “Історія України від  діда Свирида”
Сучасне бачення історії України пропонує відомий блогер Свирид Опанасович, або ж просто дід Свирид. Своїми книгами автор доводить, що історія – це цікаво, пізнавально та весело. 
Книги “Проект Україна”
Данило Яневський – телеведучий, журналіст, доктор історичних наук започаткував “Проект Україна”, присвячений історії України. У своїх історичних працях автор висловлює альтернативні, надзвичайно сміливі погляди на минуле України. 













Палій О. „25 перемог України”. Книга популярно викладає історичні події, пов’язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. 














В’ятрович В. „Україна. Історія з грифом „Секретно”. Ця книга – зустріч з минулим. Тут – 61 історія, 74 роки і набагато більше людей та ситуацій, котрі дивляться на читача зі світлин та архівних документів. 
















Брати Капранови „Мальована історія Незалежності України” Короткий та зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватись у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування. 












Роман Остапа Дроздова "№1" — це більше, ніж просто роман, затиснутий жанровими рамками. Це сповідь кількох поколінь, об’єднаних наскрізною ідеєю — відстояти свою ідентичність.
















Сергій Лойко  "Аеропорт"  Це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. 
















Василь Шкляр “Троща” Це роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом і продовжують боротьбу, як і раніше.