25 листопада 2019 р.

Планування роботи бібліотек на 2020 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою.

22 листопада на базі  центральної районної бібліотеки ім. Ю.С.Кримського відбувся семінар для сільських бібліотечних працівників «Планування роботи бібліотек на 2020 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою». Адже плануючи свою діяльність на рік, кожна бібліотека повинна чітко відчувати та реагувати на нові потреби суспільства, позиціонувати себе як громадський центр, формувати образ відкритого закладу культури, що надає не лише інформаційні послуги, але й сприяє інтелектуальному, творчому розвитку користувача, організації змістовного дозвілля.


В ході семінару, завідуюча відділом обслуговування  ЦРБ Ольга Гаркавенко,  ознайомила    бібліотечних працівників сільських книгозбірень з основними напрямками діяльності бібліотек у 2020 році: впровадження сучасних форм бібліосервісу в бібліотечну практику, сприяння національно-патріотичному вихованню населення, популяризація краєзнавства, інформування громади про події з історії і сьогодення краю з метою максимально повного і оперативного задоволення інформаційних, професійних, освітніх та культурно-творчих інтересів різних категорій користувачів.


Заступник директора по роботі з дітьми  Олена Білан в своєму виступі розкрила основні вимоги та напрямки діяльності з читачами - дітьми, звернула увагу на удосконалення вже існуючих та запровадження інноваційних послуг бібліотек, які покликані зробити бібліотеку «третім місцем» поза домом.


Ще одним із нагальних питань стало питання документального оформлення списання бібліотечних фондів. Редактор відділу комплектування Валентина Надточій надала детальні пояснення щодо правил його оформлення.


Методист ЦРБ Оксана Лещенко надала консультацію щодо здачі  статистичних звітів у письмовій формі та в електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України.