19 листопада 2019 р.

Сім’я Кримських у контексті українських традицій бібліофільства.

18 листопада у приміщенні Звенигородської центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського пройшов науково - практичний семінар “Сім’я Кримських у контексті українських традицій бібліофільства”. Семінар відбувся з ініціативи та за участю старшого наукового співробітника Національної бібліотеки ім.В.І.Вернадського, доцента Володимира Підвойного.








Як відомо, Агатангел Юхимович Кримський  - орієнталіст, славіст, історик української мови і літератури, дослідник фольклору, перекладач, письменник. Академік УАН (1918). Науковець мав кримськотатарські коріння та вважав себе  українцем. Величезний вплив на  розвиток Агатангела мав його батько, який дуже ретельно і послідовно займався вихованням і освітою свого сина. Саме він прищепив йому інтерес до книги, історії та культури. Та мова на семінарі йшла не лише про   А. Ю. Кримського, а й про його бібліотеку, яка умовно названа Агатангеліана. 







Тема семінару викликала жвавий інтерес у присутніх.



На семінарі були присутні місцеві краєзнавці, які з цікавістю слухали гостя і  з задоволенням ділилися своїми дослідженнями та краєзнавчими розвідками про родину Кримських.


Лячинський С.С.


Бурій В.М.


Солончук М.В.


Мицик А.С.


Стрижиус В.В.


Мицик В.Ф.
Захід пройшов цікаво, змістовно, директор бібліотеки Лариса Добровольська  подякувала Володимиру Підвойному  за зустріч та висловила надію на майбутню співпрацю.